Light Gives Life!
اپتیک پوست | خرید ماسک LED فوتوتراپی نیلای

اپتیک پوست

هنگامی که صحبت از درمان بیماری‌های پوستی می‌شود، فتوتراپی پوست و ماسک صورت LED از مؤثرترین گزینه‌های موجود امروزی هستند. اما با وجود انواع مختلف درمان‌های نوری موجود، ممکن است مخاطب کمی سردرگم شود. شاید این سؤال پیش بیاید که فتوتراپی پوست چیست؟ این مقاله نگاه دقیق‌تری به فتوتراپی پوست و نور درمانی LED خواهد داشت. همچنین در پایان مقاله در مورد روش درمانی دیگر با نام فتودینامیک ‌تراپی پوست (کاربردها، مزایا، معایب) توضیح مختصری داده می‌شود. در نتیجه مطالب این مقاله به شما در گرفتن تصمیمی آگاهانه در مورد انتخاب گزینه درمانی مناسب کمک می‌کند.

نور و برهم کنش نور با ماده

نور تنها یک پدیده فیزیکی نیست. بلکه تجلی نیروی الکترومغناطیسی حاکم بر جهان است. از طرفی ماده از ذره‌های باردار تشکیل شده ‌است. در واقع ماده، اتم‌هایی با هسته‌های بار مثبت دارد. این هسته‌ها، توسط الکترون‌های متحرک احاطه شده‌اند. هسته‌های مولکول‌ها نیز هماهنگ با یکدیگر حرکت می‌کنند. به این معنی که تغییرات دائمی در آرایش و حرکت این بارها در ماده وجود دارد. هنگام حرکت این بارها، یک میدان الکترومغناطیسی ایجاد می‌شود. میدان ایجادشده در طول زمان تغییر می‌کند.

نور، نوسان‌های این میدان الکترومغناطیسی است. علاوه ‌بر این، نور مجموعه‌ای از ذره‌های کوچک به نام فوتون در نظر گرفته می‌شود. هر فوتون، بسته‌ای از انرژی متناسب با فرکانس نور را حمل می‌کند و برهم کنش نور با ماده اتفاق می‌افتد.

هنگام برهم کنش نور با ماده، انرژی فوتون‌ها توسط ماده جذب می‌شود. البته این اتفاق، در صورت تطابق انرژی فوتون با سطوح انرژی ذرات درون ماده، رخ می‌دهد. این فرایند به عنوان اثر فوتوالکتریک شناخته می‌شود. اثر فوتوالکتریک به خواص ماده و سطوح انرژی الکترون‌های آن بستگی دارد.

ماسک LED جوانساز پوست نیلای

به روزترین روش جوانسازی پوست

سفارش ماسک نوری نیلای

پوست جوان و شاداب دیگر یک خاطره نیست
خرید نیلای

بنابراین برهم کنش نور با ماده، بستگی به نوسان میدان الکترومغناطیسی دارد. این میدان به روشی خاص با ذرات باردار موجود در ماده برهمکنش می‌کند. برهم کنش نور با ماده از طریق روش‌های مختلف زیر خود را نشان می‌دهد:

  • تغییراتی در نور خروجی ناشی از ماده
  • تأثیراتی که نور در مواد ایجاد می‌کند.

همچنین می‌توان گفت برهم کنش نور با ماده به برهمکنش کوانتومی بین فوتون‌ها و اتم‌ها یا مولکول‌های ماده بستگی دارد. این فعل‌ و انفعال‌ها بسته به نوع ماده و خواص نوری آن‌ متفاوت است. به طور کلی پنج برهمکنش اصلی مختلف بین نور و ماده در دنیای واقعی وجود دارد:

  • عبور (transmission)
  • جذب (absorption)
  • پراکندگی (scattering)
  • بازتاب (reflection)
  • انتشار (emission)

برهمکنش نور با ماده | خیز

برهمکنش نور با پوست و اپتیک پوست

برهمکنش نور با سطح پوست توسط خواص اپتیکی ذاتی پوست کنترل می‌شود. پوست بزرگترین اندام بدن انسان است. همچنین نقش پیچیده‌ای در فیزیولوژی انسان ایفا می‌کند. پوست، بدن را در برابر موارد زیر محافظت می‌کند:

پوست همچنین به تنظیم دمای بدن و متابولیسم کمک می‌کند. تمام پاسخ‌های فتوبیولوژیکی (photobiological) به ‌شدت تحت‌تأثیر خواص نوری پوست هستند. بنابراین دانش و درک عمیق از برهمکنش‌های نور با پوست یا به عبارتی اپتیک پوست، بسیار مهم است. انتقال تشعشعات نوری به پوست انسان به خاصیت جذب و پراکندگی سه لایه عملکردی پوست بستگی دارد. این لایه‌ها عبارتند از:

  • اپیدرم
  • درم
  • هیپودرم

 

ساختار لای ای پوست | خیز

هر کدام از این لایه‌ها یک محیط ناهمگن برای انتقال نور هستند. در واقع ساختارها و کروموفورهای (chromophores) تشکیل‌دهنده آن‌ها میزان تضعیف تابش را در پوست تعیین می‌کنند (کروموفور، مولکولی است که نور را در طول موج خاصی جذب می‌کند. در نتیجه از خود رنگ ساطع می‌کند). مکانیسم‌های تضعیف نور شامل پراکندگی و جذب است. نفوذ افزایش‌یافته تابش نوری را نیز می‌توان با مطالعه برهمکنش‌های وابسته به طول‌موج نور با پوست به دست آورد.

کروموفورها مانند ملانین، خون، آب و لیپید، جذب پوست را تعیین می‌کند. به عنوان مثال، کراتین، ملانین و ذره‌های DNA موجود در اپیدرم، اشعه ماوراءبنفش را جذب می‌کنند. درحالی که ذره‌های خون اکسیژن‌دار و فاقد اکسیژن در درم به شدت جذب‌کننده تابش مرئی هستند. آب موجود در بافت‌های پوست نیز تابش مادون قرمز نزدیک را جذب می‌کند. این پاسخ‌های فوتو‌بیولوژیکی بافت پوست انسان به شدت به موارد زیر بستگی دارد:

تغییر در رنگ سطح پوست به دلیل چنین پاسخ‌هایی، می‌تواند اطلاعات تشخیصی مفیدی را برای متخصصان پوست فراهم کند. به ‌طوری که این متخصصان، قادر به ارزیابی ناهنجاری‌های بافت پوست خواهند شد. عکس‌های طیفی از ضایعات پوستی رنگدانه به ‌شدت برای تشخیص مراحل اولیه سرطان پوست مهم هستند.

پراکندگی تا حد زیادی تعیین‌کننده عمق نفوذ نور از طریق پوست است. زیرا در محدوده طیفی مرئی و مادون قرمز نزدیک، بر جذب، غالب است. طبق مطالعات پراکندگی نور از کلاژن پوستی به ‌طور قابل‌توجهی رنگ پوست را تغییر می‌دهد. بنابراین اطلاعات دقیق در مورد پراکندگی، برای تخمین دقیق نفوذ نور از طریق پوست، مورد نیاز است. یک طیف نوری بین 600 و 1300 نانومتر، امکان درمان حجم‌های بافتی بزرگ را فراهم می‌کند. با توجه به خواص نور و برهمکنش آن با پوست انسان، لیزرها و دستگاه‌های پزشکی مبتنی بر نور توسعه یافته‌اند. در مورد نور درمانی در بخش بعد بیشتر توضیح داده می‌شود.

فتوتراپی پوست چیست؟

فتوتراپی با عنوان نور درمانی نیز شناخته می‌شود. در این روش درمانی، از طول‌موج‌های خاص نور برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نور درمانی قرن‌هاست که به عنوان یک درمان ثابت برای بسیاری از بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود. فتوتراپی، پوست را در معرض طول‌موج خاصی از نور قرار می‌دهد. این نور توسط سلول‌های پوست جذب شده و پوست به آن پاسخ می‌دهد.

نور درمانی LED چیست؟

نور درمانی LED یا درمان فیشیال LED، یک روش درمانی غیرتهاجمی است -LED (Light-Emitting Diode) به معنای دیود ساطع‌کننده نور است-. در این روش از نورهای LED با رنگ‌های مختلف برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود. انواع مختلفی از چراغ‌های LED در ماسک‌های نوردرمانی استفاده می‌شود. هر کدام از این ال‌ای‌دی‌ها مزایای منحصر ‌به ‌فرد خود را دارند. به عنوان مثال درمان با نور قرمز برای تحریک تولید کلاژن و کاهش التهاب استفاده می‌شود. درحالی که درمان با نور آبی برای از بین ‌بردن باکتری‌های مولد آکنه کاربرد دارد.

نمونه ایرانی این نوع ماسک‌ها، ماسک جوانساز نوردرمانی نیلای است. ماسک جوانساز LED نیلای با نفوذ به پوست و تحریک سلول‌ها برای تولید کلاژن بیشتر، عمل می‌کند. ماسک جوانساز ال ای دی نیلای، به کاهش چین ‌و چروک و خطوط ریز کمک خواهد کرد. همچنین از آن می‌توان برای درمان آکنه، روزاسه و سایر بیماری‌های پوستی استفاده ‌کرد. برای خرید ماسک LED نیلای و آگاهی از سایر خواص آن به سایت www.khizlgl.ir  مراجعه بفرمایید.

جوان سازی پوست نیلای | خیز | خرید ماسک ال ای دی LED جوانسازی پوست

تفاوت بین فتوتراپی پوست و نور درمانی LED چیست؟

هم فتوتراپی و هم نور درمانی ال ای دی، از نور برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌کنند. اما چند تفاوت کلیدی بین این دو روش وجود دارد. اول از همه، فتوتراپی معمولاً در یک محیط پزشکی انجام می‌شود. در حالی که نور درمانی LED را می‌توان در خانه با ماسک صورت LED یا سایر دستگاه‌هایLED  انجام داد.

یکی دیگر از تفاوت‌های کلیدی بین فتوتراپی و نور درمانی ال ای دی، نوع بیماری‌های پوستی تحت ‌درمان است. فتوتراپی برای درمان بیماری‌های پزشکی مانند پسوریازیس، اگزما و ویتیلیگو مؤثرتر است. در حالی که درمان فیشیال LED برای درمان مشکلاتی مانند آکنه، تیرگی پوست، روزاسه و چین ‌و چروک مفید است.

کدام گزینه درمانی برای شما مناسب است: فتوتراپی پوست یا نور درمانی ال ای دی

هنگام صحبت از انتخاب بین فتوتراپی پوست و نور درمانی LED، باید چندین فاکتور را در نظر گرفت. همانطور که گفته‌ شد فتوتراپی پوست و نور درمانی LED هر دو گزینه‌های درمانی مؤثر برای انواع بیماری‌های پوستی هستند. این دو روش دارای برخی شباهت‌ها و در عین‌ حال تفاوت‌های کلیدی هستند. این امر هنگام انتخاب گزینه درمانی مناسب برای شما مهم است. قبل از هر چیز باید با یک متخصص پوست یا ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید. این کار برای تعیین گزینه درمانی مناسب برای شرایط خاص پوست شما لازم است.

در صورت ابتلا به سوریازیس، اگزما یا ویتیلیگو، فتوتراپی پوست گزینه خوبی برای شما است. اما در صورت داشتن آکنه، روزاسه یا به‌ منظور کاهش ظاهر چین‌و‌چروک، درمان فیشیال LED انتخاب بهتری است. علاوه‌ بر این، درصورت تمایل به انجام درمان‌های خود در منزل، نور درمانی LED ممکن است گزینه راحت‌تری برای شما باشد.

دستگاه ال ‌ای‌ دی فیشیال در سال‌های اخیر به درمان محبوب پوست تبدیل شده ‌است. از جمله ماسک‌ های LED  و سایر دستگاه‌های درمانی که طیف وسیعی از فواید را برای پوست ارائه می‌دهند. به عنوان مثال می‌توان به ماسک نور درمانی صورت نیلای اشاره کرد. این ماسک جوانساز صورت به کاهش خطوط ریز، چین‌وچروک، آکنه و بهبود رنگ کلی پوست کمک می‌کند. شما می‌توانید جهت خرید ماسک LED برند نیلای از طریق سایت دیجی کالا نیز اقدام کنید.

جوان سازی پوست نیلای | خیز

ایمنی روش نور درمانی ال ای دی

با آمدن هر روش مراقبت از پوست، سؤالاتی در مورد ایمنی و تأثیر آن روش مطرح می‌شود. به همین منظور در این بخش، علم پشت درمان‌های LED برای پوست بیان خواهد شد.

نور درمانی LED یک درمان غیرتهاجمی برای مراقبت از پوست است. در این روش با استفاده از رنگ‌های مختلف نور، روند بهبود طبیعی پوست را تحریک می‌کنند. طول‌موج‌های مختلف نور در اعماق مختلف به پوست نفوذ می‌کنند. در نتیجه باعث تحریک تولید کلاژن و الاستین می‌شوند. همچنین التهاب را کاهش می‌دهند. علاوه‌ بر این باکتری‌های مولد آکنه را از بین می‌برند.

  • نور قرمز به تولید کلاژن و کاهش التهاب کمک می‌کند.
  • نور آبی آکنه خفیف تا متوسط را کنترل می‌کند.
  • نور سبز حساسیت پوست را درمان می‌کند. همچنین به روشن‌شدن پوست کمک خواهد کرد.

در ماسک جوانساز نوردرمانی نیلای نیز از نور قرمز استفاده شده ‌است. علاوه ‌بر این LEDهای مادون قرمز نیز در این پوشانه تعبیه شده‌اند. این طول موج، متابولیسم انرژی در سلول‌ها، پوست و بافت‌های زیرین را سرعت می‌بخشد. همچنین عمق نفوذ مواد مغذی پوست را افزایش می‌دهد. جهت خرید ماسک LED نیلای و کسب اطلاعات بیشتر در مورد این پوشانه جادویی، اینجا را کلیک کنید.

آیا استفاده از ماسک های LED در خانه بی خطر است؟

پاسخ به طور قطعی مثبت است. در صورت پیروی از دستورالعمل‌های سازنده، استفاده از ماسک‌ های LED در خانه خطری ندارد. در صورت خرید ماسک روتین لایت نیلای، می‌توانید از دفترچه راهنمای آن استفاده کنید. این دفترچه حاوی مزایای رنگ‌های قرمز و مادون قرمز برای نگرانی‌های خاص پوست شما است. روتین‌های خودمراقبتی نیلای را می‌توانید مطابق با اهداف پوستی خود انجام دهید. به طور خلاصه، در اینجا مزایای برتر درمان‌های پوستی LED آورده شده است:

  • درمان‌های فیشیال LED ماهیتی غیرتهاجمی دارند.
  • ال ای دی تراپی برای انواع پوست مناسب است.
  • درمان با ال ای دی مؤثر است. این روش، طیف وسیعی از نگرانی‌های پوستی را برطرف می‌کند -از خطوط ظریف و چین‌وچروک گرفته تا آکنه و هایپرپیگمانتاسیون (hyperpigmentation)-.
  • این درمان‌ها را می‌توان به‌راحتی در منزل با ماسک جوانساز LEDنیلای انجام داد (بهترین مزیت).

فتودینامیک تراپی پوست (کاربردها، مزایا، معایب)

در این بخش قرار است به یک روش درمان با استفاده از نور، به نام فتودینامیک ‌تراپی پرداخته شود. فتودینامیک‌ تراپی عمدتاً برای درمان انواع سطحی سرطان پوست به کار گرفته‌ می‌شود. فتودینامیک‌ تراپی، PDT (Photodynamic therapy) نیز نامیده می‌شود.

PDT از عوامل حساس‌کننده نور، اکسیژن و نور برای ایجاد یک واکنش فتوشیمیایی استفاده می‌کند. این واکنش به ‌طور انتخابی، سلول‌های سرطانی را از بین‌ می‌برد. عوامل حساس‌کننده نور عبارتند از داروهایی که حساسیت به نور ایجاد می‌کنند. داروهایی که حساسیت به نور ایجاد می‌کنند، از طریق روش‌های زیر وارد بدن می‌شوند:

  • موضعی
  • خوراکی
  • داخل وریدی

داروهایی که حساسیت به نور ایجاد می‌کنند، در سلول‌های سرطانی بدن متمرکز می‌شوند. این داروها تنها زمان هدایت نور با طول‌موج خاص به ناحیه‌ سرطانی، فعال می‌شوند. واکنش فتودینامیک بین عامل حساس‌کننده نور، اکسیژن و نور، گونه‌های فعال اکسیژن را تولید می‌کند. این گونه‌ها با ساختارهای سلولی تعامل می‌کنند. در نتیجه باعث مرگ سلولی می‌شوند.

PDT برای چه مواردی استفاده می شود (کاربرد فتودینامیک تراپی)

در حال حاضر فتودینامیک‌ تراپی به عنوان درمانی برای بیماری‌های پوستی زیر مورد استفاده قرار گرفته‌است:

  • کراتوزهای اکتینیک (Actinic keratoses) روی صورت و پوست سر
  • آکنه
  • کارسینوم سلول‌های بازال (Basal cell carcinomas)
  • لیشمانیوز جلدی (Cutaneous leishmaniasis)
  • کارسینوم سنگفرشی داخل اپیدرمی (Intraepidermalsquamous carcinoma) -کارسینوم سلول سنگفرشی درجا، بیماری بوون (Bowen)-
  • سرطان سلول سنگفرشی (Squamous cell carcinoma)
  • مایکوزیس فونگوئید (Mycosis fungoides) -لنفوم سلول T جلدی-
  • سارکوم کاپوسی (Kaposi sarcoma)
  • اونیکومیکوزیس یا اونیکومایکوزیس (Onychomycosis) یا عفونت قارچی ناخن
  • سوریازیس
  • زگیل‌های ویروسی

مزایا و معایب PDT چیست؟

همانطور که گفته‌شد، فتودینامیک‌ تراپی در درمان برخی از انواع سرطان پوست بسیار مؤثر است. مزایای این درمان عبارتند از:

  • هدف‌گیری دقیق ضایعه‌ها
  • کمتر تهاجمی نسبت به روش‌های جراحی سنتی
  • درمان سریع و اغلب سرپایی
  • بدون عارضه جانبی طولانی‌مدت
  • سرعت درمان عالی در صورت استفاده صحیح
  • حداقل جای زخم بعد از درمان
  • این روش در همان قسمت‌های انجام‌ شده قابل‌ تکرار است (برخلاف تشعشع، در صورت لزوم می‌توان آن را دوباره در همان نقطه اعمال کرد).
  • نسبتاً مقرون‌به‌صرفه (گاهی ‌اوقات ارزان‌تر از سایر درمان‌های سرطان است. زیرا می‌توان آن را بسیار دقیق هدف قرار داد.)

بنر تبلیغ نیلای جوانسازی پوست خرید ماسک LED | ماسک جوانسازی پوست

 با وجود مزایای ذکرشده، فتودینامیک‌تراپی دارای معایب زیر است:

  • فتودینامیک‌تراپی فقط سرطان‌های سطحی پوست را درمان می‌کند. در واقع این روش فقط می‌تواند قسمت‌های در معرض نور را درمان کند. به این معنی که بیشتر برای درمان ضایعاتدر مکان‌های خاصی استفاده می‌شود. ضایعه‌هایی که روی، زیر یا در پوشش اندام‌هایی هستند که می‌توانند روشن شوند. از طرفی نور نمی‌تواند بسیار دور از بافت‌های بدن حرکت کند. بنابراین PDT را نمی‌توان برای درمان بدخیمی‌های بزرگ یا تومورهای گسترش‌یافته در عمق پوست یا سایر اندام‌ها استفاده‌کرد.
  • در این شیوه، پاکسازی طولانی‌مدت آسیب ناشی از نور خورشید در مقایسه با برخی درمان‌های دیگر، خوب نیست.
  • سرطان‌های منتشرشده به قسمت‌های متعدد را نمی‌توان با PDT درمان کرد.
  • نسبتاً گران در مقایسه با سرمادرمانی
  • در برخی از اشکال اختلال‌های خونی، منع مصرف دارد.
  • پس از تزریق یا اعمال داروهای PDT به بدن، اقدام‌های خاصی باید انجام‌شود. زیرا این داروها افراد را برای مدتی به‌شدت به نور حساس می‌کنند.

داروهای حساس به نور یا داروهایی که حساسیت به نور ایجاد می کنند

برخی داروهایی که حساسیت به نور ایجاد می‌کنند، عبارتند از:

  • کرم متیل آمینولولینیک اسید (Methyl aminolevulinic acid)
  • محلول موضعی آمینولوولینیک اسید هیدروکلراید (Aminolevulinic acid hydrochloride)
  • ژل BF-200 ALA
  • پورفیمر سدیم (Porfimer sodium)
  • حلقــةA مونو اســید مشــتق بنزوفیریــن  (Benzoporphyrin derivative monoacid ring A)
  • قلع اتیل اتیوپورپورین لوتیوم تگزافیرین (Tin ethyl etiopurpurinLutetium texaphyrin)

نوبت شما

هدف ما از انتشار این مقاله، کمک به سلامت شماست. پس، نظرها و پیشنهادهای خود را بنویسید و ما را در رسیدن به این هدف یاری کنید. می‌توانید سؤال‌های خود را نیز درباره ” فتوتراپی پوست چیست” در همین قسمت بیان کنید تا متخصصان ما به آن پاسخ دهند.

مراجع:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
Scroll to Top
اسکرول به بالا